Accident de muncă în pădure, la Dorna Arini. Un tânăr a ajuns la spital cu piciorul rupt

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 09.33, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că o persoană și-a rupt piciorul în timpul serviciului.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Dorin Ț., de 28 de ani, din comuna Fundu Moldovei, este angajat al SC Gabmaer SRL Câmpulung Moldovenesc și lucrează ca muncitor forestier, împreună cu Răzvan Ș., la o exploatarea a masei lemnoase amenajată pe raza comunei Dorna Arini.

Sâmbătă, tânărul executa activități de exploatare și fasonare a materialului lemnos, ocazie cu care, în timp ce se deplasa pe jos pe un plai forestier acoperit cu gheață către parcela care se afla în lucru, a alunecat pe gheață și a căzut lovindu-se de o piatră.

Tânărul a fost preluat de la fața locului de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde în urma îngrijirilor medicale acordate i s-a stabilit diagnosticul: „fractură cominutivă deschisă treimea distală ambele oase gambă dreaptă, multiple plăgi contuze gambă dreaptă, declarativ cădere accidentală de la nivel în pădure” și va fi transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Urmează a fi informat ITM Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
Mai nouă Mai veche