Pagube uriașe produse de incendiul de sâmbătă seară din Mălini. Focul risca să se extindă la un rezervor cu 3.000 de litri de motorină

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, ora 15.42, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 de despre faptul că s-a produs un incendiu într-o gospodărie din Mălini, județul Suceava. 

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că la ora 15.36 a izbucnit un incendiu la o anexă a locuinței lui Dumitru M. din Mălini, care s-a extins și la casa de locuit, cât și la un gater care aparține lui Constantin L și exista riscul de a se propaga la un rezervor care conținea o cantitate de 3.000 de litri de motorină.

La faţa locului au acţionat trei echipaje de pompieri voluntari din comuna Cornu Luncii, două echipaje din comuna Mălini, un echipaj din com Slatina, precum şi echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni care au lichidat incendiul, stabilindu-se cauza producerii: „scurt circuit electric”.

În urma incendiului, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 120 mp, o hală gater cu utilaje de prelucrare a lemnului pe o suprafață de 90 mp, două banzice, o altă clădire pe o suprafață de 160 mp, un adăpost de animale pe o suprafață de 90 mp, în care se aflau unelte sau utilaje de prelucrare a lemnului, bunuri electrocasnice, utilaje agricole, un autoturism Volkswagen Jetta, o bucătărie de vară pe o suprafață de 20 mp cu bunurile din interior, 10 metri cubi lemn de foc și acoperișul clădirii de locuit pe o suprafață de 2 mp care aparține lui Petru C. 

Prejudiciul înregistrat este în sumă de aproximativ 250.000 lei. Proprietarii nu au suspiciuni cu privire la cauza incendiului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Echipajele de poliție au deviat circulația, fiind risc de propagare a focului la rezervorul de motorină aflat în proximitatea locuinței incendiate, a fost necesară asigurarea zonei, cât și devierea traficului pe o rută ocolitoare.

Mai nouă Mai veche