Un bărbat prins la tăiat ilegal copaci lângă Cantonul Silvic Ciprian Porumbescu le-a prezentat polițiștilor un aviz fals

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, la ora 11.20, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia s-au sesizat despre faptul că în proximitatea cantonului silvic din localitatea Ciprian Porumbescu, județul Suceava, persoane necunoscute taie mai mulți arbori nemarcați cu intenția de a-i transporta.

Având în vedere aspectele sesizate, la faţa locului s-a deplasat patrula mixtă constituită la nivelul Secției de Poliție Rurală Șcheia, care a fost sprijinită de către o pătrulă mixtă din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul de Ordine Publică, precum și de către un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Anchetatorii au constatat că la ora 12.40, pe un drum neclasificat din localitatea Ciprian Porumbescu, în fața cantonului silvic, a fost identificată autoutilitara Mercedes-Benz care a ieșit de pe un drum forestier și se îndrepta spre centrul localității Ciprian Porumbescu.

S-a procedat la oprirea autoutilitarei, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, iar la volanul acesteia a fost identificat Viorel F., din Șcheia.

În interiorul autoutilitarei a fost identificată o cantitate de material lemnos, pentru care bărbatul nu deținea aviz pentru transportul materialului lemnos.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat în partea din spate a cantonului silvic, ocazie cu care am identificat un număr de patru arbori doborâți, aceștia nefiind marcați.

A fost solicitată echipa operativă din cadrul IPJ Suceava - Biroul Silvic pentru efectuarea în continuare a verificărilor.

Ulterior, în jurul orelor 15.00, bărbatul a prezentat un aviz de însoțire a transportului de material lemnos pentru autoutilitara Mercedes Benz, existând însă suspiciuni de falsificare, motiv pentru care polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, existând suspiciunea că avizul a fost emis după momentul în care transportul de material lemnos a fost depistat de către lucrătorii de poliție, cu scopul de a acoperi ilegalitatea acestuia.

Cantitatea de material lemnos foc, foioase fag, depistată în interiorul autoutilitarei marca Mercedes Benz, a fost confiscată și dată în custodie pădurarului, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 art.19 alin.2 lit. a, pct.1.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” faptă prevăzută şi pedepsită de art.322 alin 1 Cod penal, urmând a se dispune procedural.

A fost informată Garda Forestieră Suceava cu privire la aspectele constatate pentru efectuarea unui control amănunțit la Cantonul Silvic Ciprian Porumbescu.
Mai nouă Mai veche