Rădăuțean care a plecat la plimbare deși era în arest la domiciliu, reținut în arest și anchetat pentru evadare

Un bărbat din municipiul Rădăuți care se afla în arest la domiciliu a fost observat vineri, 28 ianuarie, în timp ce se plimba pe stradă. 

Sâmbătă, polițiști ai Biroului Investigații Criminale Rădăuți au dispus aducerea cu mandat a suspectului Linu Costică, de 33 de ani, din municipiul Rădăuți, persoană aflată în stare de arest la domiciliu. În vederea punerii în executare a mandatului de aducere, a fost solicitat sprijinul unei grupe SAS din cadrul IPJ Suceava.

La sediul Poliției Rădăuți, bărbatul a fost audiat sub aspectul comiterii infracțiunii de „evadare” constând în aceea că bărbatul și-a părăsit locuința fără autorizarea organului judiciar care a dispus măsura preventivă a arestării la domiciliu, fiind observat în timp ce se deplasa pe strada Eudoxiu Hurmuzachi de patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, care desfășura activități de menținere a ordinii publice la Școala Generală nr. 5 din municipiul Rădăuți.

În urma ridicării și verificării imaginilor surprinse de camerele video din zonă, a fost confirmată săvârșirea faptei.

După audiere, față de suspectul Linu Costică a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind condus la arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche