Reacția IȘJ Suceava după ce doi profesori au fost arestați pentru agresiuni sexuale

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a fost informat de cele două acuzații de la Școala Gimnazială „Vasile Bumbac” Costâna, structura a Școlii Gimnaziale Todirești,și de la Școala Gimnazială Bosanci, de către conducerile școlilor.

Situațiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului Vicențiu Dragomir Chiseliță, cât și în cazul doamnei Maria Podolak, ambii profesori fiind arestați pentru 30 de zile.

Sunt două fapte condamnabile, practic de neînțeles, în care poliția și procuratura își vor exercita atribuțiile, anchetele fiind în curs de desfășurare.

Echipe de control ale inspectoratului școlar vor realiza anchete la sediul celor două unități de învățământ în cursul săptămânii viitoare. Vor fi verificate și examenele psihologice susținute de către cei doi profesori la începutul anului școlar. De asemenea, la nivelul școlilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină.

De precizat este faptul că la Costâna ancheta inspectoratului este în desfășurare, joi a fost o echipă de control la unitatea de învățământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece își luase concediu fără plată.

Inspectoratul școlar va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, conform legislației în vigoare.

Inspector şcolar general, prof. Grigore BOCANCI
Mai nouă Mai veche