Buletin de presă, 17 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 6.495 lei aplicate de polițiști

În data de 15.01.2022 în intervalul orar 19:00-01:00 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.J.J. Suceava, au organizat o acțiune pe linia diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, ocazie cu care au fost controlate 53 de autovehicule, efectuate 33 de testări cu aparatul etilotest și legitimate 61 de persoane.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.495 lei, au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 1 certificat de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.

Exemplu:

În data de 15.01.2022, ora 19:50, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza localității Pătrăuți, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.01.2022, ora 02.58, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Dorna Arini, un tânăr de 17 ani a intrat în coliziune cu un cap de pod.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.01.2022, în jurul orei 12:10, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 209A, pe raza localității Mihăiești, un bărbat de 20 de ani din comuna Horodniceni a efectuat un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul angajat în depășirea sa și condus în aceeași direcție de mers de o femeie de 43 de ani din municipiul Fălticeni.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 43 de ani, precum și rănirea unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 16.01.2022, ora 16.50, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe strada Mărășești din municipul Suceava, pe trotuarul din dreptul unui imobil, o localnică de 49 de ani a fost rănită de autoturismul condus de o persoană, care, după producerea evenimentului rutier, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.
Femeia de 49 de ani a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma activităților desfășurate, în jurul orei 18.00 polițiștii au identificat pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Suceava, conducătorul auto, un localnic de 42 de ani.
Polițiștii i-au solicitat bărbatului de 42 de ani să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere pentru nico categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche