Symmetrica anunță scumpirea pavelelor cu 30% din cauza creșterii costurilor cu materiile prime

Directorul executiv al Symmetrica, Sebastian Bobu, vorbeşte despre o creştere cu circa 20-30% a preţului produselor din portofoliul companiei, cu diferenţe de la un produs la altul. Noile preţuri sunt valabile începând cu acest an.

Producătorul de pavele Symmetrica din Suceava, deţinut de familia Stanciu, se aşteaptă în continuare la creşteri ale costurilor cu materiile prime şi a majorat preţurile produselor pe care le are în portofoliu, pentru a putea face faţă cheltuielilor.

„Cam tot anul trecut am simţit că lucrurile nu merg într-o direcţie bună. Începând cu luna noiembrie, au apărut semnale că preţurile materiilor prime se vor duce şi mai mult în sus în 2022. Cimentul, de pildă, materia primă principală pentru noi, va avea o creştere foarte mare, conform datelor pe care le avem de la furnizorii noştri din piaţă. La aceasta se adaugă costurile cu energia. Până acum, toate aceste scumpiri nu au avut un impact foarte mare în produsele noastre, dar de acum se vor resimţi în preţ“, a spus pentru ZF Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.
Mai nouă Mai veche