Un șofer beat s-a izbit într-o mașină de poliție parcată pe marginea drumului, la Calafindești

Miercuri, 26 ianuarie 2022, în jurul orelor 12.55, Poliţia oraşului Siret a fost sesizată de agentul șef principal de poliție Dumitru R. despre faptul că pe DJ 291A, în apropierea sediului Postului de Poliţie Calafindeşti, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu avarierea autospecialei de poliţie.

Echipa operativă constituită s-a deplasat la faţa locului unde a constatat că polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a parcat autospeciala de poliţie Dacia Logan în apropierea școlii, pe partea stângă a DJ291A, în afara părţii carosabile, el asigurând fluidizarea ieșirii elevilor de la ore.

În jurul orelor 12.50, Vasile H., de 41 de ani, din satul Calafindeşti, a condus autoutilitara Ford Transit pe DJ 291A, în direcţia Siret către Şerbăuţi. La un moment dat pe fondul neatenţiei a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, provocând avarii.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. În urma testării rezultatul a fost de 0,94mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Vasile H. şi 0,00 mg/l pentru agentul de poliție. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche