A fost semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Milișăuți. Lucrările vor dura cel puțin 14 luni și costă 8,9 milioane de lei

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și asocierea formată din SC Test Prima SRL - SC Beny Alex SRL (lider) și SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL au semnat miercuri, 9 februarie 2022, contractul privind reabilitarea podului de pe DN 2H, km 4+776, din orașul Milișăuți, județul Suceava.

Contractul are o valoare de 8,907 milioane lei fără TVA, cu un termen de execuție de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, cu mențiunea că acest termen poate fi prelungit în situația în care lucrările sunt suspendate temporar, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Momentan, circulația pe podul de la Milișăuți se desfășoară în sistem semaforizat, pe axul drumului, în urma degradărilor constatate la nivelul trotuarului pietonal, precum și al infrastructurii.

Prin contractul de lucrări se au în vedere atât lucrări la partea de suprastructură (desfacere și înlocuire grinzi, desfacerea căii de rulare și turnare placă suprabetonare, refacere cale pod etc), precum și la partea de infrastructură (consolidare fundații, prin executare piloți). Totodată, vor fi executate lucrări la rampele de acces și în albia râului Suceava.

Lucrările vin în completarea celor executate în anul 2018 și se vor desfășura pe câte o jumătate din lățimea căii podului, alternativ.

În urmă cu doi ani, în noaptea de 17 februarie 2020, o porțiune din trotuarul podului, pe o lungime de 27 de metri, s-a prăbușit în albia râului Suceava. Începând de atunci au fost instituite restricții de tonaj, iar acessul pe pod s-a făcut semaforizat. 
Mai nouă Mai veche