Cum atragi clienți noi în construcții iarna



Când temperaturile încep să scadă și prognoza meteo anunță zăpadă, cele mai multe firme de construcții încep să se confrunte cu problema găsirii lucrărilor și clienților. Dacă sunteți o firmă de construcții care se bazează pe vremea caldă pentru a vă desfășura activitate, iarna poate însemna un sezon mai puțin productiv. Dar nu trebuie să fie deloc așa. Există opțiuni la care puteți recurge pentru a menține un flux constant de clienți pe tot parcursul anului.

Iată câteva astfel de opțiuni care vă asigură proiecte și clienți chiar și atunci când temperaturile sunt scăzute:
 
Efectuați programările corespunzător

Conform experților, cea mai bună perioadă în care puteți începe să vă pregătiți pentru iarnă este vara. Pe măsură ce iarna se apropie, încercați să accelerați lucrările la exterior, după care puteți continua lucrările de amenajări interioare, asta însemnând că nu trebuie să vă bazați pe vreme pentru a vă menține activitatea, în special dacă lucrați pentru firme de constructii Iasi.
 
Concentrați-vă pe lucrările interioare

Dacă vă veți confrunta cu o iarnă grea și niciun plan nu pare să poată fi pus în practică, este indicat să aveți un plan de rezervă. Cel mai recomandat este să vă diversificați serviciile astfel încât, dacă lucrările la exterior încetinesc, să aveți alte servicii de oferit clienților, cum ar fi renovări, reparatii acoperisuri, amenajări interioare – chiar dacă acestea sunt proiecte mici pe care de obicei nu le-ați prelua.
 
Învățați noi abilități

Multe firme de construcții sunt copleșite de multitudinea lucrărilor pe care le au de realizat în timpul sezonului cald, ceea ce înseamnă că nu au timp să învețe noi abilități care ar putea contribui la dezvoltarea afacerii. Prin urmare, dacă lucrările încetinesc iarna, acesta poate fi un moment bun pentru a vă extinde expertiza în diferite domenii, astfel încât să puteți oferi clienților servicii suplimentare. Sunt foarte multe lucrări pe care le puteți efectua chiar și atunci când pământul este înghețat, cum ar fi lucrări electrice. În calitate de electrician, puteți inspecta și repara sistemele electrice, puteți instala corpuri de iluminat și puteți să înlocuiți cablajul vechi. Puteți efectua și lucrări de instalații sanitare. Ori de câte ori se confruntă cu o problemă de scurgere, proprietarii solicită servicii urgente. Puteți interveni rapid dacă dețineți abilitățile necesare, cum ar fi să turnați o sapa autonivelanta, să instalați și să reparați țevi și alte sisteme care transportă apă, gaz și alte materiale. Dobândiți, de asemenea, abilități de rezolvare a problemelor de exterior, cum ar fi reparații acoperiș, instalare jgheaburi și parazăpezi, curățare jgheaburi, montare glafuri, dale și pavele sau construcții de grătare, pentru a numi doar câteva.
 
Dezvoltați relații

Chiar și atunci când agenda vă este plină de programări, tot puteți apela la serviciile de marketing pentru a vă aduce noi clienți și proiecte. În general, marketingul vă poate ajuta în mod continuu să atrageți noi clienți, astfel încât să nu duceți lipsă de lucrări nici măcar în timpul iernii. Recomandările reprezintă modalitatea principală prin care puteți atrage noi clienți. Pe măsură ce vă construiți afacerea, cu siguranță veți primi recomandări de la clienții anteriori care au fost mulțumiți de serviciile pe care le-ați oferit. Totodată, luați în considerare opțiunea de a vă alătura unui grup de rețea local care vă poate ajuta să obțineți noi clienți.

Într-un final, dacă deja dețineți vehicule pentru a transporta materialele și echipamentele de la un șantier la altul când vremea este caldă, puteți să le folosiți pentru a oferi servicii de deszăpezire în timpul sezonului rece. Oferirea unui astfel de serviciu vă poate ajuta să vă mențineți afacerea profitabilă, în timp ce răspundeți la toate cererile clienților.


Mai nouă Mai veche