Buletin de presă, 10 februarie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 85.258,8 lei confiscat de polițiști

La 08.02.2022, ora 21:05, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 în comuna Fundu Moldovei, ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Ciocănești, care transporta material lemnos.
În urma verificării cantității înscrise în avizul electronic cu cea încărcată pe ansamblul de vehicule, polițiștii au constatat faptul că, nu corespunde din punct de vedere al sortimentației, existând suspiciuni că încărcătura este mai mare, ocazie cu care ansamblul de vehicule a fost condus la sediul Ocolului Silvic Pojorâta.
În data de 09.02.2022, polițiști din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au continuat verificările privind transportul de material lemnos depistat de către lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta la data de 07.02.2022 pe raza localității Savoda, și au efectuat două controale pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două societăți comerciale din localitate, ocazie cu care au constatat următoarele:
În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că una dintre societățile comerciale deține in depozitul societății cantitatea de 130,20 mc buștean gater de esență răsinoase si 10,60 mc cherestea de esență răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.
De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografii corespunzătoare materialului lemnos transportat cu avizele de însotire electronice raportate in SUMAL 2.0.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale, aplicându-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 35.000 lei, conform Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 130,20 mc buștean gater de esență răsinoase în valoare de 76.036,8 lei și 10,60 mc cherestea de esență răsinoase în valoare de 9.222 lei .
În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul celei de-a doua societăți comerciale, polițiștii nu au constatat diferențe.
Echipa de control a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale, aplicându-se o sancţiune contravențională in valoare de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010.


Obiecte de îmbrăcăminte în valoare de 3.000 lei confiscate de polițiști

În ziua de 09.02.2022, între orele 06.00 – 13.00, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, precum şi a altor acte normative în vigoare, pe raza jud. Suceava, ocazie cu care a fost verificată 1 societate comercială, constatată 1 infracțiune și confiscate bunuri în valoare de 3.000 de lei.

Exemplu:
În ziua de 09.02.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe raza municipiului Suceava, într-un complex comercial, ocazie cu care au constatat faptul că, un bărbat de 38 de ani din comuna Moara comercializa obiecte de imbrăcăminte fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că acestea ar fi contrafăcute.
Bunurile în valoare de aprox. 3.000 de lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, ce va fi soluționat procedural.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 09.02.2022 Poliția Orașului Siret a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți față de un bărbat de 38 de ani din comuna Șerbăuți, condamnat la o pedeapsă de 1 an, 11 luni și 10 zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevare mostre biologice”.
Bărbatul de 38 de ani a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, transportat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 09.02.2022 în jurul orei 21.16 în timp ce conducea autovehiculul pe DN17 în localitatea Iacobeni, un bărbat de 60 de ani a surprins și accidentat o localnică de 31 de ani angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din impact a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 09.02.2022, orele 00.55, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Ana Ipătescu din localitate, autoturismul condus de o tânără de 19 ani, din comuna Dolheşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânăra de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducereaa pe drumurile a unui vehicul fără permis de conducere”,ce va fi soluționat procedural.


La 09.02.2022, orele 19.30, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Dolhasca a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din orașul Dolhasca nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche