Buletin de presă, 16 februarie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 15.02.2022, în jurul orei 20.00, un bărbat de 26 ani, din loc. Horodnic de Sus, a condus autoturismul pe D.N. 2K, în afara localității Arbore și s-a răsturnat în afara carosabilului, ulterior fiind proiectat pe o platformă de pietriș.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere, de 23 ani, din oraș Murgeni, jud. Vaslui.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La data de 15.02.2022, orele 12:20, în timpul activităților desfășurate pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule cu viteză excesivă, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier a oprit pentru control pe D.N. 17, în comuna Ilișești, jud. Suceava, un autoturism care circula din direcția localității Stroiești, către localitatea Păltinoasa .
Conducătorul auto, din localitatea Bucșoaia, oraș Frasin, jud. Suceava, a declarat că are permisul suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal.


Material lemnos confiscat emis de polițiști

La data de 15.02.2022, ora 18.33, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Frasin au obținut informații cu privire la faptul că un transport de material lemnos nu deține documente de proveniență.
În localitatea Gemenea, com. Stulpicani, în curtea unu bărbat de 28 ani, din com. Stulpicani, se afla o autoutilitară, încărcată cu lemn lucru gater specia molid. Polițiștii l-au legitimat pe șofer, care a declarat verbal că nu deține acte de proveniență pentru materialul lemnos din autoutilitară.
Bărbatul a fost de acord cu inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care împreună cu un echipaj al jandarmeriei, polițiștii au însoțit autoutilitara încărcată cu materialul lemnos, până la Cantonul Silvic Podu Chei din loc. Gemenea, aparținând O.S. Stulpicani, pentru a inventaria materialul lemnos.
Pentru stabilirea cantității exacte au fost informați lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani, care s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a procedat la inventarierea întregii cantități de material lemnos. În urma inventarierii a rezultat un volum de 8.34 mc lemn lucru gater specia molid.
S-a dispusă sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 5.000 de lei a bărbatului de 28 de ani și confiscarea fizică a cantității de 8.34 mc lemn rotund gater molid, în valoare de 2418,6 lei care a fost predată în custodie pădurarului din cadrul O.S. Stulpicani, potrivit art. 19 alin. (2) lit. c) din Legea 171/2010 modificată.
În cauză urmează a se efectua verificări cu privire la stabilirea provenienței materialului lemnos.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 15.02.2022 a fost pus în executare mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Norvegia, față de un bărbat de 35 de ani, domiciliat în sat/comuna Voitinel, județul Suceava, emis pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat, tentativă la furt calificat, manipularea agravantă a produselor infracțiunii și infracțiunea privind produsele stupefiante, conform Codului penal norvegian.
Bărbatul a fost identificat pe raza mun. Rădăuți, de către polițiștii din cadrul Poliției mun. Rădăuți – BIC, ulterior fiind preluat de o escortă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și prezentat în fața procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
În baza semnalării emise de autoritățile din Norvegia, pe numele persoanei solicitate, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând a fi prezentat în fața Curții de Apel Suceava.
Bărbatul a fost depus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche