Buletin de presă, 19 februarie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 18.02.2022, ora 10.30, polițiștii Postului de Poliție Șerbăuți au fost sesizați direct de către o tânără de 20 ani, din com. Șerbăuți, despre faptul a fost lovită și amenințată cu acte de violență de către concubinul ei de 24 ani, din com. Dărmănești.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, femeia a avut o relație de concubinaj cu bărbatul de 24 de ani.
La 03.02.2022 în timp ce se afla la locuința concubinului din satul Călinești Enache, comuna Dărmănești, în urma unui conflict verbal, tânăra a fost lovită de către concubin.
La 15.02.2022, în jurul orei 22.00, bărbatul de 24 de ani a contactat-o telefonic pe victimă și i-a adresat amenințări cu acte de violență, provocându-i acesteia o stare de temere.
În cauză s-a completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul fiind acela că „există risc iminent”, iar urmare a acestui fapt s-a emis ordin de protecție provizoriu, valabil de la data de 18.02.2022, până la data de 23.02.2022.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și ,,amenințare”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 18.02.2022, ora 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pe DN17B – oraș Broșteni, sat Holda, în cadrul unei acţiuni pe linie de alcool, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 42 ani, din comuna Crucea.
Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 17.02.2022, în jurul orelor 03.30, lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au procedat la oprirea unui autoturism pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița.
Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nereguli.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin (1) Cod Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Sucevița.


Sancțiuni în valoare de peste 10.000 lei aplicate de polițiști pentru organizarea unui eveniment cu încălcarea legislației SarsCov2

La 18.02.2022, ora 21:12, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza orașului Vicovu de Sus, la Căminul Cultural din Laura, unde este organizat un eveniment, nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.
La fața locului au intervenit mai mulți polițiști din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și în sprijin un echipaj de poliție format din doi lucrători din cadrul Secției 4 de Poliție Gălănești.
La căminul cultural de pe raza orașului Vicovu de Sus, zona Laura, în perioada 15-19.02.2022 s-a organizat un eveniment cultural-artistic ce presupune activități meșteșugărești și culturale cu specific tradițional.
În interiorul căminului cultural, au fost identificate în jur de 75 de persoane îmbrăcate în port tradițional, vârstnici și tineri (elevi) din cadrul școlilor generale cu vârste cuprinse între 12-18 ani. În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că este respectat numărul de participanți, căminul cultural având o capacitate totală de 170 de locuri.
Nu se respectau însă normele de distanțare socială cât și portul măștii de protecție obligatoriu, fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020 un număr de 24 de persoane cu amenzi în valoare totală de 6.500 lei.
De asemenea, organizatorul evenimentului, un bărbat de 35 ani, a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 lei, întrucât nu a luat măsurile de protecție stabilite împotriva virusului SARS-COV 2 pentru organizarea evenimentului.
Cu ocazia intervenției, evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind sala, iar unitatea care găzduia evenimentul a fost închisă de către administrator.
Mai nouă Mai veche