Buletin de presă, 23 februarie 2022 - IPJ Suceava

Peste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea accidentelor pe fondul vitezei excesive și a consumului de alcool

Având în vedere situaţia operativă existentă la nivelul I.P.J. Suceava, în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 18-20.02.2022, polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză și a celor care conduc vehicule după ce au consumat alcool.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 715 sancțiuni contravenționale în valoare de 377.045 lei.
De asemenea, au fost reținute 82 de permise de conducere, au fost ridicate 18 certificate de înmatriculare și au fost constate 6 infracțiuni al regimul rutier.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 22.02.2022, în jurul orelor 15:35, un bărbat de 39 ani din comuna Iaslovăț, jud. Suceava, în timp ce conducea autotursimul pe str. Bogdan Vodă din mun. Rădăuți, jud. Suceava, a surprins și accidentat pe o femeie de 63 ani din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea ușoară a pietonului.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării, cu aparatul etilotest, a pietonului a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La data de 22.02.2022, ora 18:41, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112, despre faptul că un autoturism circulă haotic pe DN 17, având direcția de deplasare dinspre localitatea Stroiești – spre localitatea Șcheia, jud. Suceava și este posibil ca șoferul autoturismului să fie sub influența băuturilor alcoolice.
În baza celor sesizate la fața locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul SPR 9 Șcheia, iar la ora
18:45, a fost identificat autoturismul respectiv pe strada Humorului din localitatea Șcheia, județ Suceava.
Șoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 56 ani, domiciliat în sat/com. Berchișești, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche