Buletin de presă, 3 februarie 2022 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 02.02.2022, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat de 54 de ani din comuna Frătăuții Vechi, condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Bărbatul de 54 de ani a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, transportat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.02.2022, în jurul orei 18.40, în timp ce conducea autovehiculul pe DN 18 în comuna Ciocănești, un bărbat de 22 de ani din județul Brașov a surprins și accidentat un bărbat de 67 de ani angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 02.02.2022, în jurul orei 21.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Parcului din municipiul Suceava, un bărbat de 41 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 31 de ani.
După producerea evenimentului, conducătorul auto de 41 de ani a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind identificat ulterior.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 31 de ani și a unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 31 de ani și de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 41 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 02.02.2022, în jurul orelor 17.30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazul din localitate, autoturismul fără plăcuțe de înmatriculare condus de un bărbat de 21 de ani din orașul Dolhasca.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în aceeași zi, conducătorului auto i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
Bărbatul de 21 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche