VIDEO Incendiu la Spitalul Județean Suceava. Șase etaje au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit joi dimineață la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în Secția Ginecologie situată la etajul al patrulea al clădirii.

Alarma de incendiu a început să sune în jurul orei 00:45 la Spitalul Județean. Sunetul a fost auzit imediat de angajații firmei de securitate care au sunat la 112 pentru a anunța incendiul.

Pompierii au intervenit de urgență și au constatat că incendiul se manifesta într-un salon al Secției Gincologie, la etajul al patrulea. Focul a pornit în zona tavanului fals, iar din primele informații se pare că a fost vorba despre un scurtcircuit electric. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite.

În urma incendiului nu a fost anunțate victime.

Fumul degajat a inundat mai multe secții de la etajele superioare și a fost nevoie de evacuarea etajelor VI - IX. În total, au fost evacuați 329 de pacienți, dintre care 102 copii, 57 fiind nou-născuți. La etajul al patrulea, acolo unde a izbucnit incendiu, se aflau 40 de pacienți.

La nivelul ISU Suceava a fost activat Planul Roșu de Intervenție, toate forțele din cadrul Detașamentului Suceava fiind direcționate către Spitalul Județean, fiind chemate în sprijin și echipaje de la alte subunități din județ.

De asemenea, la Spitalul Județean au fost direcționate toate ambulanțele disponibile din cadrul SMURD și Serviciului de Ambulanță Județean. 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.