Incendiu la o clădire din Dănila. Focul a izbucnit de la coșul de fum

Dumnică, 13 februarie 2022, la ora 12:33, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că la o locuință din satul Dănila a izbucnit un incendiu.

Locuinţa aparține unui bărbat de 55 de ani, este situată în satul Dănila, comuna Dărmănești, iar în partea din spate a grădinii acesta are construită o anexă folosită drept sală de recreere.

Duminică, în jurul orelor 12:15, persoana vătămată a observat fum provenind de la anexa în cauză, ocazie cu care a constatat izbucnirea unui incendiu la nivelul acoperișului din lemn.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul ISU Suceava și un echipaj al SVSU Mitocul Dragomirnei, care au lichidat incendiul, stabilind ca sursă de aprindere a acestuia fiind ”efectul termic”, locul focarului fiind coșul de fum, iar ca împrejurare determinantă ”coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. ”

În urma evenimentului nu au fost victime omenești.

În urma incendiului a ars acoperișului anexei pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, degradându-se tavanul din rigips și tencuiala pereților, fiind salvat parterul anexei.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche