VIDEO Incendiu la o locuință din Stamate

Militarii Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Fântânele, au intervenit duminică, 13 februarie 2022, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Fântânele. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 11:31.

Locuinţa aparține unei femei de 40 de ani și este situată în imediata apropiere a pădurii „La Mandiuc” și este compusă dintr-o casă de locuit, fără anexe.

În jurul orelor 11:15, persoana vătămată se afla în vizită la o soră de-a ei, care locuiește în vecini. La domiciliu a rămas concubinul acesteia, un bărbat de 35 ani, singur, care a aprins focul într-o sobă, după care a lăsat portița sobei deschisă, el ieșind până afară să mai aducă lemne. În momentul când s-a întors în casă, a observat că pe covorul din fața sobei a sărit jar, care s-a aprins. Bărbatul a luat o găleată cu apă și a aruncat pe covor, însă bucăți de jar au sărit pe pat, care de asemenea s-au aprins, focul luând amploare.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul ISU Suceava și un echipaj al SVSU Fântânele, care au lichidat incendiul, stabilind ca sursă de aprindere a acestuia ”jar, scânteie căzut din aparat de încălzit”, fără pericol de propagare. În urma evenimentului nu au fost victime omenești.

În urma incendiului a ars casa de locuit în proporție de 90 %, pe o suprafață de 80 mp, electrocasnice, mobilă, valoarea prejudiciului neputând fi stabilită. Locuința nu era asigurată.

În cauză se fac cercetări pentru „distrugere din culpă”. 

Mai nouă Mai veche