VIDEO Opt sute de studenți indieni refugiați din Ucraina, cazați în sala de sport de la Milișăuți. Este nevoie de ajutor pentru asigurarea unei mese calde

Sala de sport din orașul Milișăuți a fost transformată în centru temporar de cazare pentru studenții indieni refugiați din Ucraina care așteaptă transport spre capitală pentru a fi repatriați în India. 

170 de studenți au plecat deja spre București, iar în sală sunt acum 600 și se așteaptă sosirea altor 200 până dimineață.

Primarul localității a cerut sprijin pentru a le asigura o masă caldă. Persoanele care doresc să ajute trebuie să țină cont că aceste persoane nu consumă carne de porc și carne de vită. 

„Estimările noastre referitoare la numărul studenților indieni adăpostiți în sala de sport din localitate s-au dovedit a fi greșite. 

Dacă estimarea noastră era între 500-600 de persoane, după ce au fost îmbarcați 170 de studenți în autocare și am reușit să-i număram pe restul, am rămas cu aproximativ 600. 

Ținând cont că în această seară vor mai veni din vamă alți 200 de oameni, dimineață vom avea 800 de persoane care vor avea nevoie de o masă caldă, dacă va fi posibil. Îi rog pe cei ce ne pot ajuta în acest sens, să o facă, ținând cont că acești oameni nu mănâca carne de porc sau vită, deci orice combinație care nu conține aceste cărnuri este binevenită. 

Vă mulțumesc anticipat! Pentru mai multe informații sunați la 0756503220”, a transmis Vasile Cărare, primarul orașului Milișăuți. 

Mai nouă Mai veche