Traficant cu Dacia plină de țigări, urmărit și blocat în trafic de polițiști pe străzile din Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 11 februarie 2022, în jurul orelor 17:08, un echipaj din cadrul Compartimentului Ruter al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Prieteniei din localitate, a identificat în trafic un autoturismul Dacia care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire, fiind urmărit și blocat în trafic pe strada 13 Decembrie. 

La volan a fost identificat Constantin Homan, în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. 

În autoturism au fost găsite 6.000 de bucăți țigări Rothmans, fără timbru fiscal, și Marble, fără timbru fiscal, de proveniență extra-comunitară.

A fost dispusă prin ordonanţă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea cantității de 6.000 bucăți țigări dar și a sumei de 1212 de lei găsită asupra șoferului.

Totodată, organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea în vederea indisponibilizării a autoturismului Dacia MCV, în valoare de aproximativ 6.000 de euro.

Sâmbătă, organele de poliţie judiciară au dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional pentru regulile de circulație încălcate în timpul urmăririi în trafic.

Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea organelor de cercetare penală cu privirea la luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de inculpat.
Mai nouă Mai veche