VIDEO Un elicopter american Black Hawk a survolat timp de câteva ore Vama Siret și zona frontierei cu Ucraina

Un elicopter militar Sikorsky UH-60M Black Hawk al armatei Statelor Unite ale Americii a survolat, miercuri, timp de câteva ore, Vama Siret și zona frontierei cu Ucraina.

Elicopterul a aterizat în jurul orei 15:00 pe un câmp din apropierea Punctului de Trecere al Frontierei Siret. Din elicopter au coborât patru militari înarmați care au observat zona Vămii Siret. 

Între timp, elicopterul a survolat de mai multe ori Vama Siret și zona de frontieră cu Ucraina. 

Elicopterul a părăsit zona în jurul orei 18:00 îndreptându-se spre sudul țării, probabil spre baza de la Mihail Kogălniceanu. 

Sikorsky UH-60M Black Hawk este un elicopter de transport și de asalt al forțelor armate dislocate de Statele Unite ale Americii, modul fiind identic cu aparatul care în vara anului trecut a aterizat forțat în piața Charles de Gaulle din București în timp ce se pregătea sărbătorirea Zilei Aviației.

Între timp, miercuri, în contextul crizei de securitate din est, miniștrii apărării din țările NATO s-au reunit la Bruxelles și au decis stabilirea de noi grupuri de luptă ale Alianței în centrul, estul, sud-estul Europei. Un astfel de grup de luptă va fi desfășurat în România, sub comandă franceză. 

Mai nouă Mai veche