Bărbat din Voitinel care a încercat să-și ia viața, salvat din ștreang de un văr și de o patrulă de polițiști

Luni, 14 martie 2022, la ora 21:32, Secția de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, s-a spânzurat.

La locul indicat de apelant a fost identificat în livada unei gospodării un bărbat care îi acorda primul ajutor unui alt bărbat care a legat un cablu de curent electric de un pom și s-a spânzurat cu acesta.

Martorul a declarat verbal faptul că în cursul zilei vărul său i-a spus că nu mai dorește să trăiască. În jurul orei 21.00, s-a deplasat la domiciliul vărului său pentru a vedea dacă este acasă, însă nu l-a găsit. Bărbatul s-a deplasat în livada din spatele casei, unde l-a identificat pe vărul său spânzurat cu un cablu de un pom. Bărbatul a reușit să-i scoată cablul care era strâns în jurul gâtului și l-a culcat la sol. 

A intervenit echipajul de poliție care a acordat primul ajutor folosind trusa medicală din dotare și efectuând proceduri de stimulare cardiacă și a respirației.

Ulterior, la fața locului a sosit un echipaj SMURD care a preluat victima în vederea acordării de îngrijiri de specialitate, starea acestuia fiind stabilă. Bărbatul a fost diagnosticat prezumtiv cu „tentativă de suicid prin spânzurare ca urmare a consumului de alcool”.

A fost preluat de lucrătorii Serviciului de Ambulanță Județean și transportat la Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea efectuării de investigații suplimentare.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că bărbatul a mai avut în trecut o tentativă de sinucidere și a fost de asemenea internat la Spitalul de Psihiatrie Siret.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.