USV își pregătește studenții pentru luptă. Tehnici de autoapărare predate în campus de luptătorii IPJ

În data de 7 martie 2022, cu ocazia Zilelor USV, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a organizat, în campusul universitar sucevean, o acţiune cu caracter practic privind tehnicile de autoapărare, acordare de prim-ajutor în situaţii de urgenţă şi tehnici de investigare criminalistică.

Luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al I.P.J. Suceava au prezentat diverse moduri de intervenție, măsuri de autoapărare și imobilizare a infractorilor, iar specialiștii din domeniul situațiilor de urgență au prezentat tehnici de acordare a măsurilor de prim-ajutor a persoanelor, victime ale unor infracțiuni sau accidente.

Studenții de la specializarea Drept au ,,orchestrat” scena unei fapte cu violență, prezentând principalele activități criminalistice în cazul unei cercetări la locul faptei, pentru infracțiunea de „omor”. Aceștia au dat un caracter real prezentării, prin ridicarea amprentelor și a probelor genetice, precum și prin imaginea unei veritabile echipe de criminaliști.

Activitățile au fost puse în scenă de către cadre didactice colaboratoare ale FDSA: lector colaborator, General de brigadă (rez.) Ion BURLUI, lector colaborator, Colonel (rez.) Cristian Augustin CUCOREANU și asistent colaborator Andrei CEOBANU, sub coordonarea conf. univ. dr. Camelia IGNĂTESCU.

Cu acest prilej, cadrele didactice implicate în organizarea evenimentului aduc mulțumiri specialiștilor SAS Suceava și ISU Suceava pentru implicare și pentru profesionalismul dovedit.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.