Buletin de presă, 15 martie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 14.03.2022, ora 17.55, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 ani din comuna Râșca, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 6 mc lemn foc de esență fag.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că transportul în baza avizului prezentat de conducătorul auto, a fost efectuat deja la orele amiezii, drept urmare, aceștia au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 54 de ani transporta cantitatea de 6,42 mc lemn foc de esență fag fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.110,66 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.03.2022, ora 14:35, în timp ce conducea ATV-ul pe raza comunei Dolhești, în timpul unei manevre cu spatele pentru a ieși din curtea unui imobil, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe DJ 208F de către un alt localnic.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului ATV-ului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul ATV-ului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, localnicul care conducea ATV-ul avea permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier, iar ATV-ul nu era înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.03.2022, ora 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178 A, în afara localității Comănești, un bărbat de 24 de ani din comuna Todirești a pătruns pe contrasens intrând în coloziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către o femeie de 43 de ani din municipiul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii de 43 de ani și de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 24 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 14.03.2022, în jurul orei 10:44, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Botanist Procopeanu Procopovici din localitate, autoturismul condus de un localnic
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe“, ce va fi soluționat procedural.


La 14.03.2022, ora 15.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității Stroiești, autoutilitara cu numere de înmatriculare provizorii, condusă de un bărbat de 39 de ani, acesta fiind înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 94 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din data de 09.03.2022.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.03.2022, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza localității Moldovița, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i sau recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche