Buletin de presă, 17 martie 2022 - IPJ Suceava

15,62 mc material lemnos confiscat de polițiști

La data de 16.03.2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică -Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului autoutilitara condusă de un bărbat din localitatea Negrileasa, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, specialiștii silvici au trecut la inventarierea acestuia, rezultând cantitatea de 8,14 mc lemn rotund de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea pervederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.


La data de 16.03.2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică -Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat din localitatea Ostra, care transporta material lemos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, specialiștii silvici au trecut la inventarierea acestuia, rezultând cantitatea de 7,48 mc lemn rotund de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea pervederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 16.03.2022 Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat din municipiul Rădăuți, condamnat la o pedeapsă de patru ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „contrabandă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere” și „refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.
Bărbatul din municipiul Rădăuți a fost identificat de polițiști pe raza comunei Ulma, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 16.03.2022, în jurul orelor 10:30 în timp ce conducea autoutilitara pe D.N 2 H în orașul Milișăuți, la o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu barieră, un bărbat de 22 de ani din comuna Brodina s-a angajat, pe calea ferată, în depășirea autoturismului condus de o femeie de 38 de ani din comuna Grănicești, care începuse manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoutilitara.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 16.03.2022, orele 14:59, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăui a oprit pentru control pe raza comunei Sucevița autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.03.2022, orele 20.12 o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DN2 pe raza comunei Pătrăuți, autoturismul condus de o femeie.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical aceasta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche