Buletin de presă, 18 martie 2022 - IPJ Suceava

31,159 mc material lemnos și un autovehicul în valoare de 30.000 de euro confiscate de polițiști

La 17.03.2022, ora 14.50, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A, în localitatea Buda, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 44 de ani transporta cantitatea de 4,84 mc lemn foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 837,32 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


La 17.03.2022, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe raza comunei Mălini, autovehiculul condus de un bărbat, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că pentru autovehiclulul în cauză a fost emis la data de 16.03.2022, ora 10.22 un aviz de însoțire de material lemnos pentru un volum de 11,296 mc lemn rotund de esență rășinoase cu punct de descărcare comuna Mălini, aviz care a expirat în aceeași zi la ora 16.22.
Drept urmare, polițiștii au stabilit faptul că, că mijlocul auto în cauză a efectuat la data de 17.03.2022 un transport de material lemnos fără documente specifice de transport.
În urma inventarierii materialului lemnos, specilaiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 22,291 mc lemn de esență rășinoase. Atât cantitatea de material lemnos cât și autovehiculul în valoare de 30.000 euro au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, ce va fi soluționat procedural.


La 17.03.2022, ora 16.45, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 1,25 mc lemn foc de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 17.03.2022, ora 16.55, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 19 de ani, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 2,128 mc lemn foc de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 17.03.2022, ora 17.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 48 de ani, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 0,65 mc lemn foc de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 10.150 lei aplicate de polițiști

În data de 16.03.2022 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.150 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 9 permise de conducere.


Eveniment rutier soluționat de polițiști

La data de 17.03.2022 în jurul orei 12.15 în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Panaci, la intrarea pe D.J. 174 un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un alt localnic.
Din accident a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.03.2022 ora 12.06, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Mihail Sadoveanu din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.03.2022, în jurul orei 19.31, Poliția Orașului Cajvana a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorii auto, un localnic de 34 de ani și un localnic de 60 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 60 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 60 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche