Buletin de presă, 26 martie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru distrugere de probe într-un dosar penal la regimul silvic

La data 27.11.2021, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au obținut informații cu privire la faptul că pe raza comunei Moldovița spre comuna Vatra Moldoviței, se deplasează un ansamblu de vehicule format din autotren și remorca care transportă material ce ar fi încărcat din alt loc decât cel specificat în avizul de însoțire, provenind din tăieri ilegale.
După efectuarea activităţii de inventariere a materialului lemnos, au fost decupate un număr de 5 calote material lemnos de la piesele transportate cu ansamblul în cauză, în vederea comparării acestora cu cioatele existente în teren, după care echipa formată din lucrători din cadrul IPJ Suceava – Biroul de combatere a delictelor silvice, Secției 14 Poliție Rurală Vama, Gărzii Forestiere Suceava și Bazei Experimentale Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, s-au deplasat în fondul forestier, suprafață de pădure situată pe raza comunei Moldovița, respectiv pe platforma primară a unei societăți ce exploatează material lemnos în regim silvic din locul respectiv.
La finalizarea activităților din teren, cele 5 calote material lemnos au fost lăsate în custodie în incinta Depozitului Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, aspect discutat cu șeful de depozit, locul depozitării fiind supravegheat video.
Prin adresa Ocolului Silvic Vama, a fost comunicat faptul că, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, la datele de 29.11.2021 şi 01.12.2021, s-a constatat faptul că un bărbat din com. Vatra Moldoviţei, a deteriorat cele cinci rondele prelevate de la materialul lemnos ridicat cu ocazia efectuării cercetărilor în dosarul penal.
Cu ocazia vizionării imaginilor video puse la dispoziţie de către reprezentanţii Ocolului Silvic Vama, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, în cauză existând indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”, faptă prevăzută de art. 275 alin. 1 Cod penal.
Din imaginile înregistrate de camera de supraveghere din curtea Depozitului de Buşteni Dragoşa, se poate observa cum la data de 01.12.2021 un bărbat din comuna Vatra Moldoviței a distrus cele cinci rondele prelevate de la buştenii indisponibilizați.
Drept urmare, în data de 21.03.2022, procurorul din cadrul parchetului de pe lîngă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către bărbatul din comuna Vatra Moldoviței a infracţiunii de ”sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”, faptă prevăzută de art. 275 alin. 1 Cod penal, și, în data de 23.03.2022, a dispus efectuarea în continuare a umăririi penale față de acesta.
Cercetările au fost continuate de lucrătorii Biroului Investigații Criminale, care, în data de 25.03.2022, ora 11.45, au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului și depunerea acestuia în arestul IPJ Suceava.
În data de 26.03.2022 se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspect și prezentarea acestuia procurorului de caz pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Bărbat reținut de polițiști pentru nerespectarea ordinului provizoriu de protecție

La data de 25.03.2022, ora 11:40, la sediul Poliției Municipiului Rădăuți s-a prezentat o femeie din Municipiul Rădăuți care a formulat plângere împotriva soțului ei, care nu a respectat ordinul provizoriu de protecție emis de către Poliția Municipiului Rădăuți.
La aceeași dată, ora 12:15, femeia a fost sunată de către vecinii ei cu privire la faptul că soțul ei a spart un geam de la casă, a intrat în interior și as-a stropit cu un lichid inflamabil, iar acesta se află la balconul casei și amenință că va da foc.
Având în vedere sesizarea, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și totodată s-a solicitat deplasarea la fața locului a unui negociator din cadrul IPJ Suceava.
În interiorul casei nu se mai află nicio persoană careia să-i fie pusă viața în pericol.
După intervenția lucrătorii din cadrul Biroului Ordine Publică și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava, bărbatul a renunțat la gestul extrem și s-au continuat cercetările.
Astfel, s-a constatat că barbatul este căsătorit cu partea vătămată și au locuit o perioadă împreună, în mun. Rădăuți, jud. Suceava. La data de 23.03.2022, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința acestora din mun. Rădăuți.
În noaptea de 24/25.03.2022, în intervalul orar 05:00-20:00, femeia a fost amenințată cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere.
La data de 25.03.2022, bărbatul a fost depistat de către lucrătorii de poliție, pe balconul imobilului situat în mun. Rădăuți, str. Calea Bucovinei, jud. Suceava, încălcând astfel măsura de a păstra o distanță de 50 de metri față de imobilul situat în mun. Rădăuți, jud. Suceava, impusă prin ordinul de protecție provizoriu din data de 23.03.2022, emis de Poliția municipiului Rădăuți.
Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți din data de 25.03.2022, avizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare”, faptă prev. și ped. de art. 206, alin. 1 Cod Penal și „încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, faptă prev. și ped. de art. 47, alin. 2 rap. la art. 31, alin. 1, lit. c din Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice cu modificările și completările ulterioare, toate cu aplicarea art.38, alin.1, din Codul penal.
Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, s-a dispus reținerea bărbatului în vârstă de 48 de ani, din mun. Rădăuți, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 25.03.2022, în intervalul orar 14:00-22:00, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executa serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe str. Valea Seacă din orașul Frasin, a oprit autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 24 ani, din loc. Vama, jud. Suceava.
S-a procedat la verificarea în baza de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.
La data de 25.03.2022, orele 19:25, patrula de poliție, în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehicul care se deplasa pe DJ 208C din oraș Liteni, din direcția sat Rotunda spre centrul orașului Liteni.
Conducătorul auto a încetinit, dar nu s-a conformat și a virat pe o stradă laterală, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe str. Dispensarului, la aproximativ 200 metri de la momentul efectuării semnalelor de oprire, conducătorul autovehiculului s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă.
Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului pe o femeie de 39 ani, din oraș Liteni.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.(1) din Codul Penal.


Suspecți bănuiți de săvârșirea unor fapte de furt reținuți de polițiști după efectuarea unor percheziții domiciliare

La data de 19.03.2022 Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de către administratorul unei unități economice din Gura Humorului, despre faptul că persoane necunoscute au sustras în noaptea de 14/15.03.2022 mai multe scule electrice din interiorul societății.
În baza cooperării și schimbului de informații cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Fălticeni au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv doi bărbați din comuna Preutești, jud. Suceava.
În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin. 2 lit. d din C.p., iar în dimineața zilei de 25.03.2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Municipiului Fălticeni, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Gura Humorului, au efectuat 2 percheziții domiciliare la imobilele celor doi suspecți.
În urma activităților desfășurate au fost identificate bunurile sustrase, iar cei doi suspecți fiind conduși la sediul Poliției orașului Gura Humorului, unde, după ce au fost audiați, au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin. 2 lit. d din C.p., cauza urmând a fi soluţionată procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.