Buletin de presă, 4 martie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 3.984 lei confiscat de polițiști

În data de 03.03.2022 polițiști din cadrul IPJ Suceava în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat controale la trei societăți cu obiect de activitate în debitarea și prelucrarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 18,11 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 3.984 lei.
În cauză s-au întocmit 5 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals în înscrisuri sub semnătură privată”, ,,fals informatic” și ,,transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documente specifice de trasnport”, ce vor fi soluționate procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.03.2022, orele 08:30, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Ilișești, o femeie de 41 de ani din municipiul Vatra Dornei a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 45 de ani din județul Bistrița.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.03.2022, în jurul orei 11.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Sadova, un bărbat de 22 de ani din comuna Moldovița a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 41 de ani din orașul Gura Humorului.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 41 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.03.2022, ora 13:24, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe raza comunei Marginea, la intersecția cu strada Stadionului Vechi, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat din comuna Stulpicani.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.03.2022, ora 15:18, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe raza comunei Iacobeni, un localnic a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat din comuna Izvoarele Sucevei.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului și negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

În ziua de 03.03.2022, o patrulă din cadrul poliției Orașului Dolhasca a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotset, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat,după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche