Buletin de presă, 5 martie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 04.03.2022, echipajul de poliție din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combatere Delicte Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe linia circulației de material lemnos.
În urma unor activități investigativ-operative, polițiștii au oprit autoutilitara care transporta material lemnos cu privire la care exista suspiciunea că nu ar avea proveniență legală.
Lucrătorii de poliție au procedat la interogarea aplicației S.U.M.A.L. 2.0., constatând faptul că pentru autovehiculul în cauză a fost emis avizul pentru o cantitate de 9,00 mc. lemn foc fag.
În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție, s-a constat faptul că materialul lemnos a fost încărcată dintr-o altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire.
Specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în autovehicul, ocazie cu care a rezultat o cantitate de 9,89 mc. lemn de foc fag.
Având în vedere cele constatate, s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 lei, conform art. 19 alin. (2) lit.c) din Legea 171/2010 și s-a dispus măsura complementară a confiscării fizice a cantității de 9,89 mc. lemn de foc fag, în valoare de 1.710,97 lei, material lemnos predat în custodie unui lucrător silvic din cadrul O.S. Falcău.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.03.2022, în jurul orei 08:55, un bărbat com. Copălău, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza com. Vama, sat Vama, jud. Suceava, a acroșat pe un biciclist din comuna Vama, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat decesul biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ după care a fost condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării probelor biologice de sânge.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă„ faptă prev. de art. 192 alin 1 şi 2 din Codul Penal.


La data de 04.03.2022, orele 05:58, un bărbat de 25 ani, din com. Șerbăuți, a condus autoturismul pe str. Calea Burdujeni din Suceava, dinspre str. Calea Unirii spre str. Cuza Vodă, iar la trecerea pentru pietoni, nu a respectat obligația de a acorda prioritate de trecere și a surprins-o și accidentat-o pe o femeie de 52 ani, din mun. Suceava, care era angajată în traversarea străzii în calitate de pieton.
În urma accidentului a rezultat decesul femeii de 52 de ani.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acestuia i-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche