Buletin de presă, 6 martie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 05.03.2022, ora 00.10, patrula din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit regulamentar autoturismul condus de către un bărbat din com. Fântânele, care a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului și poliția RCA valabilă, însă a menționat faptul că nu are asupra documentul de identitate şi că nu deține permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române s-a constatat faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 05.03.2022, 01.50, echipajul rutier din cadrul Biroului Rutier, a observat un autoturism marca ce se deplasa pe strada Calea Obcinilor, din mun. Suceava, unde a fost oprit de către organele de poliție. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 ani, din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferului i-a fost adus la cunoştinţă faptul că urmează să fie condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i se vor recolta mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat să fie condus la Spital pentru recoltarea de probe. Conducătorului auto i-a fost adus la cunoştinţă faptul că refuzul de la prelevarea de mostre biologice constituie infracţiune şi este pedepsită şi prevăzută de Codul Penal.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


La data de 05.03.2022, ora 20:30, lucrătorii echipajului de poliție rutieră, în timp ce executau activități specifice pe raza orașului Siret, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, acustic-luminos, unui autoturism, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat și a oprit, ulterior înmânând organelor de poliție documentele solicitate. În urma legitimării acestuia a fost identificat ca fiind un bărbat de 53 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, judeţul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și avea comportamentul tipic unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, fiind verificat conducătorul auto în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
S-a procedat la conducerea șoferului la unitate medicală unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din Codul Penal.
Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 05.03.2022, ora 16:14, patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, fiind în exercitarea seriviciului de patrulare pe raza de competență, a depistat și oprit o autoutilitară care transporta cherestea. I s-a solicitat șoferului să prezinte documentele de însoțire a transportului, conducătorul auto precizând faptul că nu are documente.
În continuare s-a verificat prin aplicația sumal.control legalitatea transportului. Cu acestă ocazia s-a stabilit faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,236 m3 cherestea tivită rășinoase brad.
S-a dispus sancționarea contravențională a șoferului, în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 raportat la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010 dar și confiscarea fizică a cantități 3,236 m3 cherestea tivită rășinoase brad, în valoare de 2.815,32 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


La 05.03.2022, ora 08.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe DH 2 H, de pe raza com. Gălănești, au depistat autoutilitara care circula pe DN 2 H, pe direcția com. Vicovu de Jos - com. Gălănești și care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 33 ani, din com. Horodnic de Sus și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie, s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 1.24 m.c lemn foc fag.
Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2020 M, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O. S. Putna.


La 05.03.2022, ora 11.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Secției 4 Poliție Rurală Gălănești pe raza comunei Brodina, sat Falcău, au oprit pentru control, autoutilitara care circula pe DJ 209G Falcău transportând material lemnos, respectiv lemn foc rășinoase și care era condusă de un bărbat de 34 ani, din mun. Marghita, jud. Bihor.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.
Din acest motiv, transportul a fost condus la OS Putna, unde s-a solicitat sprijinul personalului silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 1.82 m.c. lemn foc rășinoase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 05.03.2022, ora 18.25, un bărbat de 30 ani, din com. Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe drumul comunal 74, în localitatea Șcheia, dinspre cartierul Ițcani din mun. Suceava spre DN 17, iar la intersecția cu DJ 178A, a intrat în coliziune cu autoturismul Skoda Rapid condus de un bărbat de 67 ani, din mun. Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, respectiv a conducătorului auto de 67 ani și vătămarea corporală ușoară a două persoane din autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acestora le-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Persoanele vătămate au suferit leziuni minore, care nu necesitau internarea.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche