Transport de lemn fără acte depistat de polițiștii din Fălticeni

Luni, 14 martie 2022, la ora 17.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au depistat și oprit autoutilitara marca Man care transporta material lemnos, condusă de Vasile C., de 54 de ani, din comuna Râșca.

Întrucât transporta material lemnos i s-a solicitat să prezinte documentele de însoțire a transportului. Față de această solicitare, conducătorul auto a prezentat în format letric avizul pentru cantitatea de 6 metri cubi lemn foc fag cu destinația Drăgușeni, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că transportul în baza avizului a fost efectuat la orele amiezii, astfel că transportul depistat la ora 17:55 este fără documente specifice de transport.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 6,42 metri cubi lemn foc fag.

A fost sancționat contravențional șoferul în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010. 

Complementar, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 6,42 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 1.110,66 lei, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010.

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către Ocolul Silvic Fălticeni.
Mai nouă Mai veche