Un sucevean și-a bătut soția pentru că petrecea prea mult timp pe TikTok și o bănuia de infidelitate

Luni, 14 martie 2022, la ora 23.05, Secția de Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin 112 un bărbat de 38 de ani, din Zamostea, a provocat scandal și a agresat-o fizic pe soția sa de 33 ani, în timp ce se aflau la domiciliu.

Din cercetări a rezultat că bărbatul a consumat băuturi alcoolice la un bar din centrul comunei Zamostea, iar în jurul orei 21.30, când a ajuns la domiciliu, a intrat în conflict cu soția pe fondul discuțiilor legate de faptul că aceasta ar avea relații extraconjugale cu alți bărbați și vizionează în exces videoclipurile de pe rețeaua de socializare Tik Tok. În acest context, bărbatul a intenționat să-i ia telefonul mobil soției sale și când aceasta a refuzat a lovit-o cu palma peste față creându-i suferințe fizice, după care a alungat-o din locuința comună.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultatul fiind că „există risc iminent”. Urmare a acestui fapt, în temeiul articolului 221 din Legea nr. 217/2003, modificată prin legea 174/2018, s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile începând cu data de 15martie 2022, ora 01.15.

În baza ordinului de protecție provizoriu, s-a stabilit ca bărbatul să respecte următoarele măsuri: să părăsească temporar locuința din comuna Zamostea și să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de soția sa și cei cinci copii minori.

Bărbatului i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție provizoriu constituie infracțiune conform art. 47 alin. 1, combinat cu art. 38 alin.1 lit. a și e din Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, republicată.

Brbatul a declarat că în perioada valabilității ordinului de protecție provizoriu va locui pe raza satului Badragi, la domiciliul cumnatului său.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență in familie”.
Mai nouă Mai veche