VIDEO 33 de incendii de vegetaţie într-un interval de 24 de ore, în județul Suceava. Pompierii au aplicat amenzi de 20.000 de lei

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Suceava s-au înregistrat 40 de incendii, dintre care 33 au fost de vegetaţie uscată, iar pompierii fac apel la populaţie să renunţe la curăţarea terenurilor prin incendiere, a informat, marţi, ISU.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 30 de hectare de vegetaţie uscată, 340 de metri liniari de gard, două anexe şi o locuinţă, precum şi 10.000 de salcâmi şi 50 de arbuşti de cătină.

Potrivit ISU Suceava, în aceste misiuni au fost angrenaţi peste 150 de pompieri militari, cât şi personal de la serviciile voluntare pentru Situaţii de urgenţă, personal aparţinând ocoalelor silvice şi cetăţeni din apropierea zonelor afectate.

În ultimele zile au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum total de 20.000 de lei, pentru arderea resturilor vegetale fără luarea măsurilor împotriva propagării focului la vecinătăţi.

Pompierii avertizează că incendiile de vegetaţie uscată se propagă rapid şi pun în pericol locuinţele, fondul forestier şi chiar vieţile oamenilor.

Totodată, ei atrag atenţia că fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea şi poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilităţii.

Mai nouă Mai veche