Buletin de presă, 15 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 lei și material lemnos în valoare de 21.801,47 lei confiscate de polițiști

În perioada 06-14.04.2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava- Serviciul de Ordine Publică- B.C.D.S., au efectuat un control împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava la depozitul unei societăți comerciale cu obiect de activitate în debitarea și comercializarea de material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 și au confiscat cantitatea de 112,49 m.c. material lemnos în valoare de 21.801,47 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,evaziune fiscală”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.04.2022, în jurul orei 11:30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un localnic de 27 de ani a surprins și accidentat o localnică de 72 de ani, angajată în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
În urma producerii accidentului atât victima cât și conducătorul auto au părăsit locul producerii accidentului, fără a anunța organele de poliție.
Ulterior pietonul s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru primirea de îngrijiri medicale.
Atât pietonul cât și conducătorul auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului și negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital bărbatului de 27 de ani i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.04.2022, ora 16.23, în timp ce conducea autoturismul pe DJ178A, pe raza localității Todirești, un bărbat a surprins și accidentat un pieton angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.04.2022, o patrulă din cadrul Poiliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza localității autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Izvoarele Sucevei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.04.2022, în jurul orei 22.35, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de o tânără de 18 ani din comuna Pătrăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că tânăra de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul condus de aceasta este în proprietatea mamei tânărului de 23 de ani din comuna Pătrăuți, care se afla ca și pasager în autoturism
Bărbatul de 23 de ani a declarat faptul că, i-a încredințat autoturismul pentru a fi condus pe drumurile publice tinerei de 18 ani deși avea cunoștință despre faptul că, aceasta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche