Un bărbat care a câștigat 55.000 de lei la păcănele, atacat noaptea în casă de patru indivizi mascați și înarmați

La 13 martie 2022, un bărbat de 41 de ani, din comun Ostra, a sesizat autoritățile despre faptul că în noaptea precedentă mai multe persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au sustras suma de 55.000 lei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cercetările fiind efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Frasin sub aspectul comiterii infracțiunii de ”tâlhărie calificată”.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul  locuiește singur într-o casă bătrânească situată în centrul comunei Ostra, în zona fostului Complex Comercial Ostra, pusă la dispoziție de Primăria Comunei Ostra din anul 2020, de când i-a ars casa.

Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni de natură psihică (schizofrenie paranoidă) și este împătimit al jocurilor de noroc, iar în ultima perioadă de timp a câștigat la agențiile din Ostra, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc suma de 55.000 lei.

În noaptea de 12 spre 13 martie 2022, în timp ce se afla la domiciliu, în locuința bărbatului au intrat patru indivizi care l-au deposedat prin amenințare de borseta cu suma de 55.000 lei pe care o avea la brâu, prin deschiderea sistemului de închidere.

Persoana vătămată nu a fost agresată și nu prezenta urme de agresiune fizică pe corp.

Miercuri, 13 aprilie, în urma cercetărilor efectuate, s-a obținut mandat de efectuare a percheziției în șase locații utilizate de principalii suspecți în cauză, ocazie cu care la domiciliile acestora s-au identificat și ridicat bunuri și obiecte care interesează cauza, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Octavian Andrei Bâlici și Dumitru Ionuț Pazar pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, iar față de suspecții Adrian Sebastian Coclici și Cristian Filip Calancea pentru comiterea infracțiunii de „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”.

Față de cei patru suspecți a fost luaă măsura preventivă a reținerii pe o perioada de 24 ore. Suspecții au fost introduși în arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în cauză sunt continuate de către Poliția orașului Frasin pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată” și „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.