VIDEO Patru mașini și 20.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate la Vicovu de Jos

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, la Vicovu de Jos, aproximativ 20.000 pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 232.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar patru autoturisme, în valoare totală de 125.000 lei, folosite la activitatea infracţională, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 14 aprilie 2022, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj al poliției de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil nelocuit de pe raza localității Vicovu de Jos, județul Suceava, două autoturisme încărcate cu țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au contactat proprietarul imobilului și, cu acordul acestuia, au intrat în curte, unde au descoperit alte două autoturisme cu țigări și mai multe colete abandonate lângă o șură. Totodată, proprietarul a depus plângere penală pentru violare de domiciliu.

Drept urmare, cele patru autoturisme și coletele au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.890 pachete cu țigări, de provenienţă Duty- Free, în valoare de 232.713 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru autoturisme, în valoare totală de 125.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.