Buletin de presă, 16 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Autoturism indisponibilizat de polițiști în urma unei percheziții în cadrul unui dosar penal pentru tăinuire

La data de 14.04.2022, ora 06.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Rădăuți, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind comiterea infracțiunii de „tăinuire” faptă prev. și ped. de art. 270 alin. 1 C.P., au pus în aplicare acest mandat de percheziție la locația situată în com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, la domiciliul unui bărbat din localitate.
Ulterior, în baza probatoriului administrat și în urma investigațiilor efectuate, bărbatul a fost identificat împreună cu autoturismul vizat în cauză, pe raza comunei Putna, jud. Suceava, vehiculul fiind indisponibilizat la locația special amenajată aparținând IPJ Suceava.
În continuare a fost pus în executate mandatul de aducere emis pe numele bărbatului din comuna Horodnic de Sus, acesta fiind condus la sediul I.P.J. Suceava, unde i s-a adus la cunoștință faptul că s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de „tăinuire”, faptă prev. și ped. de art. 270 alin 1 C.P, acesta fiind audiat în calitate de suspect.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 15.04.2022, ora 06.15, Poliţia Municipiului Câmpulung – Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că se află o persoană ce pare a fi în stare de ebrietate intenţioneză să se urce la volanul unui autoturism.
Echipajul de ordine publică care se deplasa la faţa locului și a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie.
Conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ un km, fiind oprit pe str. Vornic Grigore Sabie unde a fost imobilizat.
S-a stabilit faptul că șoferul este un bărbat din mun. Câmpulung – Moldovenesc, jud. Suceava şi că deţine permis de conducere valabil.
La faţa locului s-a deplasat echipajul de poliţie rutieră în vederea testării cu aparatul etilotest a șoferului însă acesta a refuzat.
În continuare a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung – Moldovenesc unde șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


La data de 15.04.2022, la ora 16:15, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 despre faptul că pe strada Schitului din mun. Vatra Dornei o persoană a lovit cu maşina un alt autoturism parcat, iar şoferul este băut.
Cu ocazia deplasării la faţa locului a lucrătorilor de poliție din cadrul Compartimentului Rutier aflați în serviciu a fost identificat autoturismul în cauză, iar în interiorul acestuia, pe scaunul şoferului se afla un bărbat, care se afla într-o stare vădită de ebrietate. S-a încercat testarea cu aparatul etilotest a acestuia însă acesta nu a putut sufla, ulterior refuzând testarea.
Având în vedere cele constatate s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde persoana în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului rutier nu au rezultat victime omenești, doar pagube materiale.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 337 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt continuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 15.04.2022, ora 20:30, polițiștii cadrul Poliției Orașului Siret au fost sesizați direct despre faptul că o mașină circulă sinuos pe str. Alexandru cel Bun din orașul Siret.
Echipajul de serviciu s-a deplast de urgență în zona indicată și în jurul orelor 20.35 și a fost identificată în trafic o femeie din comuna Șcheia care conducea autoturismul pe strada Alexandru cel Bun pe contrasens din direcția str. Parcului către Vama Siret.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condusă la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

Având în vedere planul de acțiune al I.P.J. Suceava privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, în data de 15.04.2022, în jurul orei 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control o autoutilitară ce se deplasa pe DN 2 E, pe raza orașului Solca, aceasta fiind încărcată cu material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii.
S-a procedat la verificarea autovehicolului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru materialul lemnos din autoutilitară există aviz de însoțire pentru cantintatea de 2 mc lemn de foc, specia fag.
Având în vedere că existau suspiciuni cu privire la cantintatea de masă lemnoasă transportată, autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificați în total 4 mc material lemnos, cu 2 mc material lemnos în plus față de cantintatea înscrisă în aviz.
Cantitatea de 2 mc material lemnos în valoare de 346 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional confom art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 1000 lei.
Mai nouă Mai veche