Buletin de presă, 17 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 16.04.2022, ora 21.15, Secția Urbană de Poliție Burdujeni a fost sesizată de către o femeie din municipiul Suceava, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către concubinul său.
La fața locului s-au deplasat lucrătorii de politie din cadrul Secției de Poliție Burdujeni , fiind identificată apelanta, precum și doi copii minori, de 5 ani și de 1 an și 8 luni.
Apelanta a relatat faptul că datorită consumului excesiv de băuturi alcoolice, concubinul a provocat scandal și a lovit-o, fiindu-i provocate suferințe fizice.
La scurt timp a fost identificat și concubinul, acesta fiind sub influența băuturilor alcoolice.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de victimă a rezultat faptul că în cauză există risc iminent, fapt pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu pe o perioada de 5 zile (120 ore), bărbatul fiind evacuat din locuință.
Femeia a depus plângere penală împotriva concubinului, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Compartimentului de Proximitate pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 din Cod Penal, rap. la art. 193 alin. 1, art. 206 alin. 1, art. 253, alin. 1, toate din C. Pen., cauza urmând a fi soluționată procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 16.04.2022 echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, desfășura activități specifice conform Planului de acțiune organizat la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului
În jurul orelor 19:25, în timp ce se aflau pe DJ208A, din orașul Liteni, jud. Suceava, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism condus de către un bărbat de 48 de ani, domiciliat în com. Tudora, jud. Botoşani.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest iar rezultatul a fost de 0,51 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 16.04.2022, ora 21:40, în timp ce polițiștii SPR 7 Mălini efectuau serviciul de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control pe DJ 209 A, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 ani, din sat Dumbrava, com. Cornu Luncii, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe„ faptă prev. și ped de art. 336 alin 1 Cod Penal , ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul P.P. Baia.


Bărbat bănuit de furt de arbori identificat și cercetat de polițiști

La data de 15.04.2022, ora 15:00, polițiștii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului au fost sesizați de către pădurarul din cadrul cantonului silvic Lunga, Ocolul Silvic Gura Humorului, despre faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos, din fondul forestier de pe raza cantonului silvic Lunga, comuna Mănăstirea Humorului, jud. Suceava.
Pădurarul precizează faptul că la data de 15.04.2022 în jurul orelor 15:50 cu ocazia patrulării prin fondul forestier, avut în gestiune, a constatat faptul că din parcela Poiana Micului, de pe raza comunei Mănăstirea Humorului, lipsesc arbori de esență molid, ce erau marcați, fiind sustrași probabil în noaptea de 14/15.04.2022.
Procedând la verificarea urmelor și a traseului unde a fost transportat lemnul, la o distanță de circa 2 km, la marginea satului Mănăstirea Humorului, pe un teren fânaț, a fost identificat materialul lemnos sustras, respectiv 3 piese de arbori esență molid, la lungime de 4 metri fiecare, lemn ce a fost predat în custodie pădurarului.
La data de 16.04.2022 în urma continuării cercetărilor și investigațiilor, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului de material lemnos, respectiv un bărbat de 30 ani din comuna Mănăstirea Humorului.
În cauză, sunt continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de ”Furt de arbori” faptă prev. și ped. de art. 109 alin. 1 ind. 1 lit.a din legea 46/2008 rep., cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 16.04.2022, ora 15:30, un bărbat de 62 ani, din or. Siret, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 17, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 23 ani, din loc. Valea Moldovei, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule şi vătămarea corporală a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 62 ani dar și a conducătoarei auto de 23 ani și a unei pasagere de 24 ani din autovehiculul condus de aceasta.
Ambii șoferi au fost tesatți cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior fiind recoltate și probe biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 1 și 4 din C.P..
Mai nouă Mai veche