Buletin de presă, 18 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 17.04.2022, în jurul orelor 18.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localităţii Bucșoaia, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 17.04.2022, în jurul orelor 21.40, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Botoșana, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din orașul Cajvana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.04.2022, orele 20:20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe DC57, autoturismul condus de un bărbat din comuna Mitocu Dragomirnei, care se deplasa din direcția din direcția „Suceava” către „Mitocu Dragomirnei”.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Mitocu Dragomirnei nu posedă permis de conducere, iar autoturismul avea înmatricularea suspendată pentru netranscriere la termen din data de 19.01.2022, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, aplicându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.04.2022, în jurul orelor 17.55, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe D.N.2 în afara localităţii Siret, autoturismul condus de un bărbat din județul Botoșani, care a prezentat pentru control permisul de conducere.
Întrucât existau dubii privind autenticitatea documentului prezentat, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, constatându-se faptul că, bărbatul din județul Botoșani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în inscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural


La data de 17.04.2022, ora 19:55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din comuna Șcheia, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 100 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Șcheia are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche