Buletin de presă, 2 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

La data de 01.04.2022, ora 09.05, pe raza com. Forăști, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au depistat și oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 29 ani, din com. Baia și care transporta material lemnos.
S-a procedat la verificarea prin aplicația sumal.control a legalității transportului, stabilindu-se faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 6,141 m3 cherestea tivită Molid.
Având în vedere aspectele constatate s-a dispus sancționarea contravențională a șoferului în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010. De asemenea, complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 6,141 m3 cherestea tivită Molid, în valoare de 5.342,67 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


La 01.04.2022, ora 08.05, pe raza comunei Forăști, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au depistat și oprit o autoutilitară condusă de un bărbat 26 ani, din com. Baia care transporta material lemnos. În continuare s-a verificat prin aplicația sumal.control legalitatea transportului, cu această ocazie stabilindu-se faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara depistată se află cantitatea totală de 3,72 m3 lemn foc.
Având în vedere aspectele constatate s-a dispus sancționarea contravențională a șoferului în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010. De asemenea, complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 3,72 m3 lemn foc, în valoare de 643,56 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 01.04.2022, ora 11.00, o femeie de 50 ani, a apelat SNUAU 112 și a sesizat faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul acesteia de 53 ani, din municipiul Rădăuți.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că femeia deține o tarabă în Piața Agroalimentară din municipiul Rădăuți, iar în data de 01.04.2022, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla la locul de muncă femeia a fost abordată de către concubinul său aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a început să-i aducă amenințări cu acte de violență și a lovit-o.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, fiind emis ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul de 53 de ani pe o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ amenințare” și „ violență în familie”.


Șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 01.04.2022, ora 11.35, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, a observat în trafic un autoturism la volanul căruia a fost observat un bărbat de 28 ani, din mun. Rădăuți, persoană despre care existau cu privire la faptul că obișnuiește să conducă diverse autoturisme deși nu posedă permis de conducere.
Au fost puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului, persoana în cauză, părăsind autoturismul în încercarea de a se sustrage măsurilor legale. După o urmărire pedestră de aproximativ 200 metri, bărbatul de 28 de ani a fost prins, imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor.
Cu ocazie interogării bazelor de date specifice s-a stabilit faptul că bărbatul de 28 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-au aplicat, de asemenea, sancțiuni contravenționale pentru lipsă documente, lipsa uneia dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare, lipsă ITP și lipsă RCA.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, din data de 01.04.2022, s-a dispus reținerea suspectului de 28 de ani pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind escortat și introdus în Arestul IPJ Suceava.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 01.04.2022, ora 11.45, o femeie de 69 ani, din oraș Gura Humorului a condus autoturismul pe D.N. 2E, pe raza localității Clit, com. Arbore, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit carosabilul prin partea dreaptă și a intrat în coliziune frontală cu un capăt de podeț.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii de 69 de ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest la sediul Spitalului Mun. Rădăuți, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiune de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 01.04.2022, în jurul orelor orele 2055, echipajul angrenat în acțiunea pe linia prevenirii și combaterii conducerii vehiculelor sub influența alcoolului a procedat la oprirea regulamentară în trafic, pe DJ 208, pe raza satului Probota, orașul Dolhasca, județ Suceava, a autoturismului condus de un bărbat de 46 ani, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Astfel, șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea prelevării de probe biologie pentru stabilirea alcoolemiei.
Lucrătorii din cadrul subunității s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 urmând a fi formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche