VIDEO Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL. Baronul Gheorghe Flutur, președinte interimar până la congres

Florin Cîţu şi-a anunţat sâmbătă demisia de la conducerea PNL, el precizând că şi-a înregistrat demisia la partid, deşi ar fi vrut să şi-o prezinte în faţa colegilor din Biroul Executiv, dar aceştia nu au venit la şedinţă. Surse politice susțin că președinte interimar până la congres va fi prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid", a afirmat Cîţu.

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

„Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL. Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îi ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap”, a declarat Florin Cîţu.

Referitor la acuzaţiilor privind Programul Naţional de Investişii, el a precizat că acesta nu e implementat de preşedintele PNL.

„Ştiţi bine că am luptat să avem acest PNI, iar eu am vrut să fie suplimentat cu 10 miliarde lei. Să spui că eu nu am vrut PNI e o minciună”, a subliniat Cîţu.

Întrebat despre demisia de la şefia Senatului, el a precizat: „Nu, acolo sunt alte discuţii”.

Surse politice susțin că prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur ar urma să fie desemnat președinte interimar până la congresul din 10 aprilie, atunci când va fi ales un nou președinte al partidului. 

1 Comentarii

  1. De aceeași părere cu Dinu Zara :
    De la Brătieni la baroni corupți și șpăgari. În ce hal a decăzut partidul ăsta(pe-ne-le) decand sa unit cu pe-se-de....

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche