Buletin de presă, 8 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 07.04.2022 Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Suceava, față de un bărbat de 25 de ani din comuna Verești, condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Bărbatul de 25 de ani a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 07.04.2022, în jurul orei 13.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ion Neculce din municipiul Suceava, în dreptul unui imobil, în timpul unei manevre de mers înapoi, un bărbat a surprins și accidentat o localnică, care circula în calitate de pieton, pe partea carosabilă, în aceeași direcție de deplasare.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 07.04.2022, în jurul orelor 20.35, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Marginea, un localnic de 48 de ani a intrat în coliziune față-spate cu un localnic de 57 de ani, care se deplasa în calitate de bicilist în fața sa.
Din accident a rezultat decesul biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat bărbatul de 48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 07.04.2022, în jurul orelor 11:00, un echipaj rutier din cadrul poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni din localitate, autoturismul condus de un localnic de 54 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 07.04.2022, în jurul orelor 20:05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Mănăstirea Humorului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 08.04.2022, ora 01:15, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe raza localității Fântânele, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 34 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemeanea polițiștii au constatat faptul că, ITP – ul este expirat din data de 29.12.2021 și poliția RCA din 16.08.2021, motiv pentru care bărbatul de 34 de ani a fost sancționat contravențional.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche