Buletin de presă, 9 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Verificări și controale efectuate de polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”


În perioada 06.04-08.04.2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat controale pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la doi operatori economici de profil din localitățile Panaci și Poiana Negri, județul Suceava.
La o societate cu sediul social in loc. Poiana Negri, jud. Suceava, s-a procedat la efectuarea balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic nu deține in depozitul societății cantitățile de 51,10 mc lemn de foc răsinoase, 19,00 mc lemn de foc fag si 2,80 mc lemn de foc.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei, conform art.19 alin. (2), lit. e) din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 72,90 mc material lemnos in valoare de 10.000 lei (preț stabilit conform Ordinului 119/2022).


La o altă societate cu sediul social in localitatea Panaci, jud. Suceava, s-a procedat la efectuarea balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține in depozitul societății cantitatea de 6,70 mc lemn de foc răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se o sancţiune contravențională in valoare de 5.000 lei, conform art.19 alin. (1), lit. a) din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 6,70 mc lemn foc rășinoase în valoare de 817,40 lei (preț stabilit conform Ordinului 119/2022).


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 08.04.2022, ora 07.00, echipajul format din lucrătorii Poliției Orașului Salcea și ai Postului de poliție Dumbrăveni, se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier pe drumul comunal nr. 65, ce face legătura între localitățile Dumbrăveni, com. Dumbrăveni și loc. Bursuceni, com. Verești, iar pe raza localității Dumbrăveni, pe sensul de mers Dumbrăveni către Bursuceni, a observat un autoturism care a ieșit de pe un al drum comunal neclasificat, virând în direcția opusă autospecialei de poliție, existând suspiciunea despre conducătorul auto că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a procedat prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotarea Poliției Orașului Salcea, la oprirea vehiculului în cauză.
La vederea semnalelor, conducătorul auto s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a drumului comunal.
Persoana care conducea autoturismul a fost legitimată în persoana unui bărbat de 28 ani domiciliat în com. Dumbrăveni.
Procedând la verificarea șoferului în bazele de date, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În continuare, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.1 din Codul Penal.


La 08.04.2022, echipajul din cadrul SPR 8 Adâncata, a acționat pe drumurile publice din raza Secției de Poliție 8 Adâncata, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului.
Astfel în jurul orelor 21.30 pe DN 29A pe raza satului Șerbănești, comuna Zvoriștea, a fost depistat un bărbat de 59 ani, com. Șcheia, jud. Suceava, care conducea un autovehicul.
Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, acesta a fost condus la UPU din cadrul Spitalului județean Suceava unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev.și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Adâncata.


La 08.04.2022, în jurul orei 21:00, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 despre faptul că pe raza satului Dealu Floreni, comuna Dorna Candrenilor a avut loc un accident, iar conducătorul auto este băut.
Cu ocazia deplasării la faţa locului a lucrătorilor de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 15 Vatra Dornei au fost identificații conducătorii celor două autoturisme implicate în evenimentul rutier, ocazie cu care s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a acestora, iar în privința conducătorului auto de 44 ani a rezultat o valoare de 0,83 mg/L alcool în aerul expirat.
Având în vedere cele constatate s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului rutier nu au rezultat victime omenești, doar pagube materiale.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Dorna Candrenilor.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 08.04.2022, în jurul orei 14:25, un bărbat de 27 ani din mun. Bârlad, jud. Vaslui, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2E, în afara localității Spătărești, com. Fântâna Mare, pe relația Spătărești – Cornu Luncii, la intersecția cu str. Bogdan Vodă, a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 44 ani din com. Coșereni, sat Coșereni, jud. Ialomița.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat de 26 ani din mun. Botoșani, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 27 ani, care a fost transportat de un echipaj al ambulanței la Spitalul Municipal Fălticeni, fără a rămâne internat.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche