Incendiu, duminică dimineață, la Valea Poienei. Două gospodării au fost afectate

Duminică, 10 aprilie 2022, la ora 02:25, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin 112 de către Cezar P., din satul Valea Poienei, orașul Dolhasca, cu privire la faptul că în proximitatea domiciliului său a izbucnit un incendiu la o locuință.

În urma cercetărilor a rezultat că în jurul orei 20:00 , Cristina Daniela M. se afla la locuința concubinului său Cristinel M., de 41 de ani, din satul Valea Poienei, și a făcut focul în soba bucătăriei de vară pentru a găti, fiind total convinsă că focul s-a stins, însă ulterior din cauza coșului de fum montat necorespunzător și vremii nefavorabile, respectiv vânt, a izbucnit un incendiu care s-a propagat la bucătăria respectivă, apoi la șură, după care s-a extins la o casă învecinată aparținând Anicăi C., de 90 ani, care nu era la domiciliu în acel moment.

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale, dintre care două ale ISU ,,Bucovina” Suceava, subunitatea Dolhasca, și două de la SVSU din cadrul Primăriei Orașului Dolhasca, care au procedat la lichidarea incendiului, determinînd sursa probabilă a producerii incendiului ,,efect termic la un coș de fum montat necorespunzător”.

La incendiu nu a fost necesară acordarea de îngrijiri medicale vreunei persoane. În urma evenimentului produs s-au înregistrat doar pagube materiale, respectiv o suprafață de aproximativ 90 mp reprezentând șură și bucătărie, și bunuri aflate în interior ce aparțin lui Cristinel M., precum și acoperișul casei învecinate în suprafață de 60 de metri pătrați. Prejudiciul estimat relatat de către persoanele vătămate se ridică la aproximativ suma de 15.000 de lei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracţiunii de ,,distrugere din culpă”.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche