Lucrări în vama feroviară Vicșani din județul Suceava. Cinci linii, dintre care trei cu ecartament larg, vor fi redeschise circulației pentru a prelua trenurile din Ucraina

CFR a demarat, în regie proprie, un program de reparații la mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg și cu ecartament normal din stațiile de frontieră Vicșani din județul Suceava și Halmeu din județul Satu Mare. 

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a precizat că lucrările sunt efectuate pentru eficientizarea transportului feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina. 

„Aceste lucrări suplimentează capacitatea de transport existentă și au ca scop creșterea gradului de operaționalizare a traficului de marfă, îmbunătățirea condițiilor de manevră și îmbunătățirea circulației la frontierele cu Calea Ferată din Ucraina”, a transmis Grindeanu. 

Pentru stația CF Vicșani lucrările se vor desfășura în perioada 28 aprilie - 3 mai 2022. Vor fi operaționalizate încă cinci linii de cale ferată, dintre care trei cu ecartament larg.

În stația de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai - 31 mai 2022. Prin aceste lucrări se vor redeschide încă patru linii de cale ferată, dintre care două cu ecartament larg.

Măsurile vor permite creșterea capacității de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina și vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operațiuni.

Practic, dupa finalizarea lucrărilor, în punctul de frontiera Vicșani vor fi operaționale șapte linii de cale ferată cu ecartament larg și ecartament normal, iar la Halmeu 16 linii de cale ferată cu ambele tipuri de ecartament.
Mai nouă Mai veche