Mașină plină cu țigări de contrabandă, găsită de polițiștii de frontieră într-o gospodărie nelocuită din Măgura

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 14.000 pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

La 21 aprilie 2022, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, un echipaj al Poliției de Frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil nelocuit de pe raza localității Măgura, comuna Ulma, județul Suceava, un autoturism încărcat cu țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au contactat proprietarul imobilului și, cu acordul acestuia, au intrat în curte, unde au descoperit mai multe colete de țigări de contrabandă în interiorul autoturismului. Totodată, proprietarul a declarat că nu îi apartin și ulterior a depus plângere penală pentru violare de domiciliu.

Drept urmare, autoturismul și coletele au fost duse la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.670 pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 159.939 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare totală de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche