O ursoiacă a fost împușcată, iar puii au fost alungați în pădure, la Vatra Dornei. După câteva ore puii s-au întors în oraș pentru a-și căuta mama

O ursoaică a fost împușcată, miercuri, în zona străzii Unirii din stațiunea Vatra Dornei, iar cei doi pui care o însoțeau au fost alungați în pădure, anunță BizBrașov

În ultimele cinci zile, locuitorii municipiului stațiune Vatra Dornei au sesizat autoritățile de mai multe ori cu privire la urși care și-au făcut apariția în zone rezidențiale din localitate. Zilnic, locuitorii din Vatra Dornei au primit mesaje de avertizare tip RoAlert pe telefoanele mobile prin care au fost atenționați să nu se apropie de animalele sălbatice. 

Duminică seară un urs a atacat un coteț cu găini și rațe, iar marți trei pui de urs au fost filmați într-o gospodărie. 

Miercuri, ursoaica a fost împușcată. Operațiunea s-a desfășurat într-un cartier al orașului Vatra Dornei, în proximitatea locuințelor și a străzii Unirii.

Un martor spune că ursoaica era însoțită de cel puțin doi pui mărișori, care au fost alungați în pădure după uciderea mamei, contrar prevederilor legii care obliga la relocarea lor de urgență.

După câteva ore, în jururul orei 3:00 noaptea, puii s-au întors, circulând haotic și speriați pe strada Unirii, în zona Gura Negrii.

„Consider că operațiunea de extragere a fost deficitară (pretext de vânătoare) și nu s-a desfășurat în condițiile legii, punând în pericol localnicii”, a povestit un martor pentru bizbrasov.ro. Acesta a sunat la sanctuarul de urși de la Zărnești pentru a cere ajutor. Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni vor încerca să salveze puii și să-i aducă la Zărnești, dacă situația o va impune.

8 Comentarii

  1. Niste criminali. Aveti copii ?Va mai duceti de Inviere la biserica /??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da voi sunteți toți nebuni jur.....dar dacă ataca un copil era ok nu?pai cum nu....da de mâncat carne de pui mâncați....mâncați cum nu....porc
      ...tot cum nu....de aia nu va pasa cum sunt uciși....neam prost suntem numa vb aiurea daca fac autoritățile ceva nu e bun daca nu fac tot nu e bun
      ..sunt curios dacă va atata rudele....tot asa dragi va mai erau ursii...vb din bloc și la alții le întra în gospodarii...cum am zis....neam prost romanesc

      Ștergere
    2. Trebuia capturata toata familia de ursi si relocata; protectia animalelor ar trebui obligata sa functioneze

      Ștergere
  2. Familia asta de urși era ruptă de foame,tot din cauza noastră. Noi, specia umană suntem mai rai ca animalele. Omorand mama, am ucis si puii. Cei care au luat aceste decizii sunt niște bouleni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i-a acasa puii daca tot iti sunt dragi

      Ștergere
    2. Băică, da' deștept te-a făcu mă-ta, prostălăule! (Romîrlania-i muma prostălăilor și-i fătătoare foarte.)

      Ștergere
  3. Nu omori o ursoaica cu puii mici. Trebuia capturta si dusa departe. Neamul romanesc nu e prost cum ai zis tu care nu esti neam romanesc. Sa-ti fie rusine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu omori o ursoaica cu puii mici. Trebuia capturata si dusa departe. Neamul romanesc nu e prost cum ai zis tu care nu esti neam romanesc. Sa-ti fie rusine!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche