Poliţiştii de frontieră suceveni la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul structurilor Poliției de Frontieră Suceava din cadrul I.T.P.F.Sighetu Marmației, în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră cât și în punctele de frecere a frontierei, aproximativ 200 polițiști de frontieră vor desfăşoara zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin P.T.F. Siret, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei.

De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctul de trecere a frontierei când se înregistrează un trafic crescut.

Precizăm faptul că reprezentanţii Poliției de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât orice eveniment produs la frontieră să fie cercetat în comun, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În perioada Sfintelor Sărbători de Paște, traficul de călători şi autoturisme prin P.T.F. Siret se va desfăşura în condiţii normale, iar controlul de frontieră se va efectua în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Comisar șef de poliție
Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche