Partida CSU Suceava - Minaur Baia Mare din sferturile Cupei României, devansată cu două săptămâni

Meciul dintre CSU din Suceava și Minaur Baia Mare din sferturile de finală ale Cupei României nu se va mai juca pe data de 30 aprilie, cum s-a anunțat inițial, fiind reprogramat în ziua de sâmbătă, 16 aprilie, cu începere de la ora 17.00.

Decizia s-a luat din cauza faptului că băimărenii vor juca pe data de 30 aprilie meciul retur cu suedezii de la Alingsas, din semifinalele EHF European Cup. Această modificare de program dezavantajează echipa noastră, care nu va putea conta pe aportul jucătorilor Daniel Stanciuc și Cătălin Zarițchi. Cei doi talentați handbaliști se vor afla în intervalul 11-17 aprilie la lotul național de juniori al României, care va susține două meciuri de pregătire cu Cehia, în deplasare.

Echipa maramureșeană ocupă locul al treilea în ierarhia Ligii Naționale și traversează o formă sportivă excelentă, reușind să câștige ultimele nouă partide din campionat. Nici „alb-albaștrii” nu stau însă rău la acest capitol, cedând o singură partidă din ultimele opt disputate în Liga Națională.

Petru Ghervan: „Minaur este o echipă puternică, singura care a reușit să îngenuncheze pe Dinamo în acest sezon. În campionat noi am făcut meciuri bune împotriva lor fiind învinși greu, în extremis, la un singur gol diferență, în ambele confruntări.
Aceste jocuri ne-au arătat că se poate și că nu suntem atât de departe față de ei din punct de vedere valoric. În altă ordine de idei, nu poate decât să ne onoreze că am ajuns în această fază superioară a Cupei României după parcursul consistent pe care l-am avut în Liga Națională, iar o eventuală calificare în Final Four nu ar face decât să încununeze un an competițional reușit pentru noi. De altfel, pe finalul acestui sezon fanii noștri vor avea parte de un adevărat regal handbalistic, urmând să poposească în sala „Dumitru Bernicu”, pe rând, Minaur, Steaua și Dinamo, cele mai bune echipe din România la ora actuală, ocupantele primelor trei poziții în Liga Națională. Aceste confruntări vor constitui ocazii excelente pentru tinerii noștri jucători de a arăta de ce sunt în stare și de a-și măsura forțele cu cei mai buni”
.

CSU din Suceava a ajuns în această fază a competiției după ce a eliminat pe parcurs formațiile de Divizia A CSU Galați (42-29) și CS Medgidia (34-25). Beneficiind de statut de cap de serie, maramureșenii au intrat în Cupa României abia din optimi, acolo unde au trecut cu 45-32 de echipa CSM Sighișoara, din eșalonul secund.

Tabloul complet al sferturilor Cupei României este următorul:
  • CSU din Suceava - Minaur Baia Mare
  • Dinamo București - CSM Focșani
  • CSM Bacău - HC Dobrogea Sud Constanța
  • Universitatea Cluj - Steaua București
Mai nouă Mai veche