Buletin de presă, 1 mai 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 30.04.2022, ora 09.35, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, cu ocazia executării unei acțiunii pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, au oprit pe D.J. 174, pe raza comunei Panaci, autoutilitara încărcată cu material lemnos condusă decătre un bărbat, de 68 ani, din localitatea Vatra Dornei. Acesta nu a putut prezenta documente specifice de transport a materialului lemnos.
Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația Sumal 2.0 pentru autoutilitară a reieșit că transportul este inexistent.
S-a solicitat sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul O.S. Vatra Dornei, care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 5.45 mc lemn foc specia molid, în valoare totală de 681 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conf. art 19, alin. 2, lit. a, pct. 2 din Legea 171/2010, iar în cauză s-a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, fiind predată în custodie OS Vatra Dornei.


La data de 30.04.2022, ora 11.15, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN 2 H din localitate, transportând material lemnos respectiv lemn foc rășinoase, condusă de către un bărbat de 23 ani, din comuna Bilca.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna - Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic, care, în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 4.32 m.c. lemn foc molid, în valoare de 527 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 30.04.2022, orele 20:05, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.J.209A, pe raza loc. Mălini, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 30 ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche